ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Parteneri si legaturi » Unicredit Leasing


 

Unicredit Leasing


UniCredit Leasing România S.A. este un pionier al industriei de leasing din România, fiind înmatriculată încă din 1994 sub numele de Romlease S.A. Societatea este deţinută de grupul UniCredito Italiano, unul dintre cele mai reputate grupuri financiare europene.

UniCredit Leasing oferă finanţare pe termen mediu şi lung pentru echipamente industriale, autovehicule, leasing imobiliar şi leasing tip “sale and lease back” (vânzare cu răscumpărare prin leasing). Printre cele mai importante criterii folosite de UniCredit Leasing în selectarea utilizatorilor se numără fezabilitatea proiectului investiţional şi experienţa profesională a investitorului. Portofoliul UniCredit Leasing include mari societăţi multinaţionale, instituţii publice, consilii locale sau întreprinderi mici şi mijlocii care îşi dezvoltă afacerile pe baza finanţărilor oferite de UniCredit Leasing în ultimii 10 ani.

Fondurile folosite de UniCredit Leasing România S.A. pentru finanţarea prin leasing nu provin numai de la grupul financiar UniCredito Italiano, ci şi de la prestigioase instituţii financiare internaţionale, dobânzile devenind astfel foarte atractive pentru piaţa română. Printre finanţatorii UniCredit Leasing România S.A. se găsesc IFC, DEG, FMO, BSTDB si IBRD.

Printre cele mai importante criterii folosite de UniCredit Leasing România S.A. în selectarea utilizatorilor se numără fezabilitatea proiectului investiţional şi experienţa profesională a investitorului. Portofoliul UniCredit Leasing România S.A. include utilizatori precum mari societăţi multinaţionale, instituţii publice, consilii locale sau întreprinderi mici şi mijlocii care îşi dezvoltă afacerile pe baza finanţărilor oferite de UniCredit Leasing România S.A.

În primul trimestru din 2006, rezultatele financiare înregistrate de UniCredit Leasing îi confirmă acesteia poziţia de leader în leasingul de echipamente industriale. Astfel, societatea a finanţat bunuri în valoare de 83,2 milioane de euro, o creştere de 114% faţa de perioada corespunzătoare din 2005. Ponderea bunurilor finanţate în portofoliul contractelor semnate în primul trimestru din 2006 este: echipamente – 45,8  milioane de euro, autovehicule – 26,4 milioane de euro EUR şi leasing imobiliar – 11,0 milioane de euro. Societatea a obţinut un profit net de 2,02 milioane de euro (conform IAS), deci o creştere de 63% raportată la primul trimestru din 2005. In 2006, ţinta de finanţare este de 200 de milioane de euro, adică o creştere de 36% în raport cu anul 2005, în timp ce creşterea estimată a pieţei de leasing este de circa 15%. Totodata UniCredit Leasing a încheiat contractele de leasing cu Ministerul Justiţiei şi Ministerul Public pentru finanţarea de echipamente informatice în valoare de circa 20 de milioane de euro. Finanţarea autorităţilor locale va constitui şi în 2006 una din ţintele societăţii UniCredit Leasing.

Ponderea bunurilor finanţate în portofoliul societăţii este următoarea: echipamente industriale 50%, autovehicule 45% şi leasing imobiliar 5%. Activele totale ale Societăţii la 31.03.2006 erau de 259 de milioane de euro, faţa de 134 de milioane de euro la 31.03.2005,  adică o creştere de 93%.

Se cuvine menţionat faptul că în 2005, piaţa de leasing a ajuns la circa 2,0 miliarde de euro din care UniCredit Leasing a avut o cotă de piaţă generală de 7,2% şi o cotă de 22,0% pe piaţa echipamentelor industriale, conform propriilor estimări. De asemenea, în primul trimestru din 2006, piaţa a avut o valoare de 0,6 miliarde de euro la sfârşitul anului current estimandu-se la 2,3 – 2,4 miliarde de euro. În acest prim trimestru, cota de piaţă a UniCredit leasing a fost de circa 14% conform estimărilor interne.

În 2005, UniCredit Leasing  a inaugurat o reţea teritorială prin deschiderea a 12 birouri în Arad, Bacău, Brăila, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara. Ca atare, având în vedere creşterea volumului de afaceri, personalul societăţii a ajuns la 85 faţă de 61 la 31.03.2005. În 2006, societatea va deschide alte 17 birouri teritoriale din care 6 sunt deja în curs de deschidere.

UniCredit Leasing România S.A. îşi manifestă disponibilitatea de a se implica în proiecte investiţionale prin crearea de parteneriate de afaceri pe termen lung.

 

UniCredit Leasing este membru fondator al Asociaţiei de Leasing Bancar, o organizaţie profesională înfiinţată în 2004 care reuneşte 16 din societăţile de leasing şi care deţine o cotă de cca. 60% din piaţa de leasing din România. Ca rezultat al iniţiativei şi al eforturilor continue depuse de Asociaţia de Leasing Bancar, activitatea financiară nebancară a fost reglementată pentru prima dată în România printr-o ordonanţă emisă la începutul lui 2006.

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!