ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Parteneri si legaturi » Banca Comerciala Romana


 

Banca Comerciala Romana


BCR – liderul sistemului bancar din Romania !
 
 
Banca Comerciala Romana (BCR) este cea mai importanta banca din Romania, gestionand active de peste 9 miliarde de EURO.
 
BCR se prezinta astazi ca cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcata prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor.
 
Pe piata romaneasca, BCR ocupa o pozitie dominanta. BCR are in prezent 393 sucursale si agentii in intreaga tara, avind unitati in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce, emite 17 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM (peste 1.100).
 
BCR este, in continuare, principalul jucator pe piata bancara, cotele de piata – 25,4% la active, 26,4% la creditele neguvernamentale si 28,6% la depozite clienti - confirmand consolidarea pozitiei sala de lider si formator de piata.
 
Puterea financiara a bancii a crescut permanent, ca urmare a eficientei sale economice care s-a imbunatatit constant, capitalurile proprii ale bancii sporind cu 11,6% in 2005 la 3.952,4 milioane lei (RON) (echivalent cu 1,075 miliarde EUR) de la 3540,2 milioane lei (RON) in 2004.
 
BCR a continuat si in 2005 sa-si imbunatateasca eficienta si capacitatea de a genera profit. Profitul net obtinut de BCR in 2005, conform standardelor romanesti de contabilitate, a crescut puternic, cu 15,6%, in termeni nominali, comparativ cu 2004, pana la 742,3 milioane lei (RON) (echivalent cu 202 milioane EUR), cresterea echivaland cu un plus de 100,2 milioane lei (RON), potrivit rezultatelor financiare preliminare.
 
BCR a finalizat, in cursul anului trecut, reorganizarea activitatii de retail si este in curs de implementare a proiectului de optimizare a activitatii de corporate, ambele realizate cu asistenta firmei germane IDS Scheer si se afla in faza finala de constructie a unui sistem IT imbunatatit, realizat de specialistii bancii impreuna cu cei ai firmelor Oracle, Ernst & Young, Microsoft si Softwin.
 
BCR urmareste in permanenta realizarea obiectivelor sale strategice de a adauga valoare pentru actionari, de a-si proteja clientii, de a-si consolida pozitia din piata si de a reduce riscul.
 
Recent, prestigioasa revista americana Global Finance a desemnat BCR – “Banca anului in Romania”.
 
BCR a fost desemnata, in 2005, pentru a patra oara incepand din anul 2000, drept “Banca Anului” in Romania de catre prestigioasa revista britanica The Banker. Aceasta reprezinta o noua recunoastere publica internationala a evolutiei BCR banca fiind desemnata, in 2004 si 2003, “Cea mai buna banca din Romania” de catre revista britanica EUROMONEY.
 
In acelasi timp, pozitia BCR in Topul 1000 al Revistei The Banker s-a imbunatatit continuu ajungand pe locul 332 mondial, cu 40 de pozitii in urcare fata de 2004.
 
 
BCR – E in puterea noastra !

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!